home

Home

header
Nieuw-tjes
facebook

100% Schapenwollen sloffen

woolwarmers

Heerlijk warme schapenwollen sloffen met een suede zooltje - 100% wol van binnen en van buiten

leverbaar in WIT - GRIJS - ZWART - GEBLOKT 

maat 37 t/m 45 - 29,95 ..... maat 46 - 32,95

 

 

 

ZAAI-AGENDA

boordevol informatie - 29,95 (incl. verzendkosten)

bestellen: info@janroozen.com

bestellen via haarlemsewinkels.nl kan ook  

'Zaaiagenda voor de moestuin' is een compleet naslagwerk en een rijke inspiratiebron voor het zaaien en oogsten van 90 groentesoorten en 1100 groenterassen.

De zaaiagenda biedt dagelijkse informatie over het zaaien van groenten en momenten van verdere opkweek tot aan de oogst. Want elke moestuinder wil graag weten wat de vroegste en laatste teeltmomenten zijn en in hoeverre ‘herhaling’ nuttig is. Of welk groente-ras voor welke periode van het jaar het meest geschikt is.

Deze agenda behandelt 1.100 groenterassen en biedt bij elk zaaimoment informatie over:

• kiemgegevens
• daglengte- en temperatuurgegevens
• biologische en hybride beschikbaarheid
• geschiktheid voor pot en bak
• historische groenterassen
• vergeten, maar herontdekte groenterassen
• bijzondere groenterassen
• winterhardheid kas- en vollegrondsteelt
• groenteherkomstgebied

Centraal staan 450 zaaimomenten en zaai-tips, verdeeld over alle dagen van het jaar, van januari t/m december. Naast teeltplan, teeltwisseling en de teeltgroepen komen 170 groentenamen en hun herkomst aan bod.

Hoe werkt de zaai-agenda? Gebruik hem als handig naslagwerk, geheugensteun, inspiratiebron en als leidraad bij de aankoop van moestuinzaden.

Dit boek is trouwens niet te verwarren met een gewone moestuinkalender die aan de muur hangt. Voor het eerst zijn alle zaaimogelijkheden samen gebundeld in een compleet standaardwerk voor beginnende en gevorderde moestuinders.

Hans van Eekelen is de bedenker van ‘GROENMOES’ en heeft al diverse boekpublicaties over natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel op zijn naam staan. Streekbetrokkenheid is zijn handelsmerk, dat ook terug te vinden is in de door hem georganiseerde regionale Groenmoesmarkten.

Trefwoorden: groenten, ecologisch tuinieren, ecologische moestuin, zaaiagenda, telen, oogsten, groenterassen, kasteelt, vollegrondteelt, teeltmomenten, zaaimoment, herkomst groente, biologische beschikbaarheid, soorten, rassen, zaaitips, groentenamen, moestuinzaden, moestuinkalender, teeltplan, teeltwisseling, teeltgroep, winterhardheid, herkomst, opkweek, eerlijk en ecologisch voedsel, ecologische groenten, kiemgegevens, hybriden, historische groenterassen


 

COOL:

Vogelhuisjes

 
3200 3300 3400

Leuke vogelhuisjes in Zaanse stijl

ook leuk als cadeau - 22,50

Vogelhuisje
Deze klomp is een ideaal nestkastje voor pimpelmeesjes. De klomp is gemaakt van verantwoord hout, beschildert met natuurlijke verven uit lijnzaadolie en geheel biologisch afbreekbaar. Zorg ervoor dat de nestkast goed schoon is. Als er in het kastje gebroed is maakt u hem in het najaar schoon door het oude nest te verwijderen en de klomp schoon te spoelen met heet (gekookt) water.
Het beste moment om het nestkastje op te hangen is in het najaar of eind februari. De pimpelmeesjes kunnen dan vast aan het huisje wennen of het gebruiken als winterverblijf tot ze in het voorjaar gaan broeden.
Hang het nestkastje op een hoogte van 2 tot 3 meter, bij voorkeur met de opening naar het oosten.

prijs: 18,50 - momenteel niet leverbaar

Bijenhuisje
Deze klomp is een ideale woonplaats voor solitair levende bijen in uw tuin. Het beschermt hen tegen regen, wind en kou. Deze klomp is gemaakt van verantwoord hout, beschilderd met natuurlijke verven uit lijnzaadolie en geheel biologisch afbreekbaar. Bijen zijn nuttige diertjes. Ze bestuiven de bloemen en fruitbomen in en rond
uw tuin. Solitair levende bijen leven alleen en steken niet.
Hang de klomp op een zonnige warme plek gericht op het zuiden. Een specifieke hoogte is niet noodzakelijk.

prijs: 18,50

 

Knip & Eet - spruitgroenten

OK - laat zien!

 

 
 

 

Zaadhandel Jan Roozen - Spekstraat 5 - 2011 HM Haarlem - T: 023 - 5324961 - info@janroozen.com